Inici / actuacions / Implementació de mesures per a millorar els circuits d’aprofitament d’excedents alimentaris als centres educatius, hospitals i restauració

Implementació de mesures per a millorar els circuits d’aprofitament d’excedents alimentaris als centres educatius, hospitals i restauració
Descripció

Durant els darrers anys, diferents col·lectius i associacions han promogut iniciatives de canalització d’excedents alimentaris. La motivació per a tals iniciatives és l’increment de persones sense recursos com a conseqüència de la situació de crisi econòmica. 

Des de l’ens local s’hauria de promoure un acord amb els centres educatius, hospitals i restauració per evitar el malbaratament alimentari, millorant els circuits d’aprofitament dels excedents alimentaris. L’acord a formalitzar s’hauria de basar en el fet que els centres educatius, hospitals i restauració es comprometessin a cedir a l’entitat local aquells aliments dels quals es volen despendre. L’entitat local podria donar sortida a aquests aliments, evitant així que esdevinguin un residu. Per altra banda, es pot impulsar la redacció d’una guia plantejant propostes per reduir el malbaratament alimentari als centres educatius, hospitals i restauració.

  Més informació

Informació complementària

Projecte A l'escola no llencem menjar cuinat!
Tipus de fracció
Matèria Orgànica
Categoria
Prevenció
Tipus d’actuació
Prevenció
Zona d’implementació
Municipis petits
Municipis mitjans
Municipis grans

Cercador


Tipus de fracció
Tipus d'actuació
Categoría
Zona d’implementació
Paraula clau