Inici / actualitat

ACTUALITAT

Sant Esteve de Sesrovires recicla prop d’un miler de litres d’oli gràcies al projecte Claki
29/08/2017
El projecte Claki és una iniciativa mediambiental a càrrec d’una empresa privada juntament amb el suport de l’Ajuntament, que té com a objectiu la recollida d’oli de cuina usat i el seu reciclatge. Aquest projecte té en compte tres aspectes fonamentals: la protecció del medi ambient, l’educació i sensibilització mediambiental als infants; i el compromís social, creant llocs de treball per al transport i rentat dels recipients, fomentant la inserció laboral de persones amb problemes d’inserció social o amb algun tipus de discapacitat, ja sigui física o mental.

El funcionament de projecte Claki és senzill: en primer lloc cal l’obtenció d’un Claki net (recipient), posteriorment s’omple al ritme de cada habitatge i per últim, es diposita el recipient ple en el punt de recollida i s’obté un altre Claki net per repetir de nou el procés. 

La iniciativa es va posar en marxa fa tretze mesos a l’escola La Roureda de Sant Esteve Sesrovires i més tard es van afegir tres establiments de l’Associació de Botiguers, recollint un total de 952 litres d’oli, xifra que representa aproximadament 34.384.000 litres menys d’aigua contaminada en el cas de què l’oli hagués estat vessat per l’aigüera. 

En aquest context, els recomanem que consultin la següent actuació de la Plataforma, on s’explica la realització de la recollida d’oli vegetal domèstic (consulta aquí).