Inici / actualitat

ACTUALITAT

Santa Eulàlia de Ronçana fa un pas més en la prevenció de residus
29/08/2017
El municipi de Santa Eulàlia de Ronçana va impulsar el passat mes de juny una campanya de prevenció de residus, amb la col·laboració de Rezero – Fundació Prevenció Residus, fent un pas endavant en la prevenció de residus i la sostenibilitat.

La campanya constava de diverses actuacions: en primer lloc, es van repartir 2.200 bosses reutilitzables de dues mides diferents a 53 establiments comercials del municipi, amb l’objectiu de facilitar alternatives a l’ús de la bossa de plàstic, que des del passat mes d’abril n’està prohibida la seva distribució gratuïta a tot Catalunya.

D’altra banda, es van distribuir gratuïtament 3.000 carmanyoles compostables a 13 restaurants del municipi per oferir als seus clients que s’enduguin el menjar sobrant, amb la finalitat de reduir el malbaratament alimentari.

Finalment, es van identificar i lliurar a 5 establiments comercials el distintiu de Comerç Verd, ja que compleixen els criteris de sostenibilitat i qualitat següents: venen productes a granel, de proximitat, de comerç just i/o de producció ecològica en envasos reutilitzables i no distribueixen bosses de plàstic gratuïtament. 

En aquest context, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma, on s’explica la promoció de la compra i el consum responsable d’aliments a la ciutadania (consulta aquí), la promoció de la substitució de bosses d’un sol ús per elements reutilitzables (consulta aquí) i la implementació de mesures per a millorar els circuits d’aprofitament d’excedents alimentaris als centres educatius, hospitals i restauració (consulta aquí).