Inici / actualitat

ACTUALITAT

La campanya “Som gent de profit” visita Torelló
12/09/2017
El passat dimecres es va realitzar a la Biblioteca Dos Rius del municipi de Torelló (Osona), un taller adreçat als infants del municipi que s’emmarca dins de la campanya "Som gent de profit”, impulsada per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta campanya té com a objectiu reduir el malbaratament alimentari un 50%. 

El taller consta d’un recull d’hàbits i bones pràctiques senzilles amb la finalitat de reduir i, fins i tot, acabar amb el malbaratament alimentari, com per exemple ordenar tant la nevera com el rebost en funció de les dates de caducitat dels productes o bé, guardar els ous amb la punta cap a baix.

A més, en aquest taller es posa de manifest l’impacte mediambiental i les conseqüències econòmiques que suposa llençar tants aliments. Segons dades de l’ARC, cada català llença a l’any 35 quilos de menjar a la brossa, fet que suposa el desaprofitament de 262.000 tones d’aliments. 
 
En aquest context, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma, on s’explica la promoció de la compra i el consum responsable d’aliments a la ciutadania (consulta aquí), la implementació de mesures per a millorar els circuits d’aprofitament d’excedents alimentaris als mercats i als supermercats (consulta aquí) i la implementació de mesures per a millorar els circuits d’aprofitament d’excedents alimentaris als centres educatius, hospitals i restauració (consulta aquí).