Inici / actualitat

ACTUALITAT

Moviment Zero Waste, Programa per a la reducció de residus
08/03/2018
El Moviment Zero Waste és un programa que té per objectiu la reducció dels residus, essent impulsat per l’organització dels Espigoladors, el programa internacional Social Business City Barcelona, l’Associació SaóPrat i la cooperativa Tandem Social. Aquesta iniciativa busca donar suport a noves iniciatives, la millora d’iniciatives ja existents i minimitzar els residus alimentaris d’institucions i empreses. Està enfocat a la reducció, reutilització i reciclatge de residus (mobles, tèxtil, bicicletes, joguines, tecnologia, envasos, oli, etc.) i/o la reducció del malbaratament alimentari. 

La primera edició del programa vol incidir en els següents aspectes:

  • Reduir la generació de residus a través de la creació de nous projectes d’economia social sostenibles. 
  • Reduir el malbaratament alimentari a través de suport per millorar la sostenibilitat de projectes d’economia social.
  • Reduir els residus alimentaris generats per la pròpia activitat d’empreses, institucions i entitats.
 
El programa pretén ser un instrument per inspirar, acompanyar i recolzar aquestes idees innovadores sorgides des de persones, empreses i entitats inquietes i compromeses que basen o volen basar la seva activitat en la reducció dels residus i/o volen millorar la gestió interna dels mateixos, treballant conjuntament per construir un món social, econòmica i ambientalment més sostenible. A més, ofereix eines i assessorament especialitzat en el qual participaran projectes ja constituïts que vulguin reduir els residus i nous emprenedors que vulguin desenvolupar un projecte en aquesta línia.
 
Resultado de imagen de moviment zero waste
 
En aquest sentit, s’ha iniciat un període d’inscripció per a presentar iniciatives, idees o projectes que busquen donar una nova vida als residus, on hi poden participar:

  • Qualsevol persona que vulgui desenvolupar un nou projecte d’economia social o línia de negoci empresarial amb l’objectiu de reduir la generació de residus a Catalunya.
  • Qualsevol entitat, empresa, institució que tingui un projecte per reduir el malbaratament alimentari i vulgui millorar la seva sostenibilitat econòmica. 
  • Qualsevol entitat, empresa, institució que lluiti (o vulgui lluitar) contra el malbaratament alimentari dins de la seva organització. 
Les inscripcions poden realitzar-se fins al 14 de març de 2018 a través del formulari disponible en el següent enllaç