Inici / actualitat

ACTUALITAT

Transformació del Punt Verd de Sant Cugat del Vallès en un espai de sensibilització ambiental i de reutilització d’objectes
13/04/2018
El passat 10 de març es va inaugurar l’Ambiteca, espai resultant de la transformació de l’antic Punt Verd de la deixalleria del centre que, a partir d’ara, també funciona com a espai d’educació ambiental, de reutilització de residus i d’intercanvi d’objectes de segona mà.

L’espai, que ha suposat una inversió de 250.000 euros, continua essent el lloc on la ciutadania pot deixar els seus residus (deixalleria municipal), però a més, disposa d’un espai fix d’intercanvi d’objectes de segona mà, els quals són exposats en una botiga que funciona mitjançant punts. 

Quan un ciutadà hi deixa algun objecte rep una bonificació amb punts en funció de l’objecte lliurat. Posteriorment, pot bescanviar els punts per altres objectes que li interessin. No obstant, els ciutadans que no disposen de punts, també poden adquirir un objecte pagant un preu simbòlic que es destinarà a projectes de caire social. A més, en els propers mesos, l’Ajuntament té previst posar en marxa una aplicació mòbil que fomentarà l’intercanvi d’objectes entre els ciutadans, sense transacció econòmica.
 
 


D’altra banda, un altre dels serveis que ofereix l’Ambiteca és l’aula ambiental i l’espai de creació, on l’objectiu és desenvolupar-hi programes d’educació, sensibilització i conscienciació ciutadana en matèria ambiental, oferint tallers, exposicions, sensibilització sobre temes de jardineria ecològica i compostatge, la reparació de petits electrodomèstics, la reutilització d’ampolles de plàstic, la costura, l’entapissat de cadires, el malbaratament alimentari i la creació de bijuteria o joguines amb material reciclat. 

En aquest context, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma, on s’explica la realització d’actuacions per promoure la reparació d’objectes (consulta aquí), la transformació de la deixalleria en un centre de reutilització (consulta aquí) i la promoció de mercats d’intercanvi i/o botigues de segona mà (consulta aquí).